Altijd al zo’n lollig brilletje willen hebben zoals de autopsie-arts Sid in de crime serie CSI New York? Of net als tv-presentator Joost Prinsen in het programma ‘Met het Mes op Tafel’? Zo’n magneetbril die achteloos om je nek hangt en die je dan in een elegant gebaar  op je neus klikt? Die wens kan nu snel vervuld worden, daar hoef je de Nieuwmarktbuurt niet meer voor uit. Gewoon te koop in de Koningsstraat op nummer 7.

Ook als je op zoek bent naar een hippe trendy design zonnebril tegen een aardig prijsje of wil je heel chique voor de dag komen met een pince-nez dan kun je hier bij de eerste brillen-outlet van de stad terecht. Zelfs monturen van grote merken als Gucci, Tom Ford of het stijlvolle Deense brillenmerk Kielsgaarden gaan hier de deur uit met 60% korting.

Buurtgenoten zijn best blij met de brillenwinkel. Het geeft weer wat levendigheid in de straat en daar draagt de mooie etalage waar de vaas met bloemen regelmatig wordt ververst, zeker aan bij. Vroeger waren er veel meer winkels in de straat. Hier op nummer 7 zat bijvoorbeeld ooit een fourniturenzaak.

Voor Martin Post Uiterweer, die hier drie jaar geleden samen met zijn man Walter kwam wonen, een goede reden om juist op deze plek zijn outlet te openen. Ze wonen immers op de bovenverdiepingen en hadden al eerder zitten prakkiseren wat ze nou toch met de ruimte beneden moesten doen. Leegstaan was nou ook weer zo wat. De ruimte heeft een keukentje en een doucheruimte met toilet dus ze hadden er makkelijk een AirB&B van kunnen maken maar daar voelden ze niet veel voor.

Nu levert Martin al jaren via zijn webshop leesbrillenkopen.com in allerlei soorten en maten die kwalitatief net even beter zijn dan wat je doorgaans op de markt of bij het Kruidvat koopt. Ook wat duurder maar ja alle waar naar zijn geld, nietwaar. Bovendien zijn hier die Clic brillen met magneet te koop en daarmee neemt de outlet een unieke plek in want die brillen zijn maar op weinig plekken in Nederland te verkrijgen.

Dat Martin in de brillen zit, is niet zo vreemd als je bedenkt dat manlief Walter opticien is en een winkel op de Haarlemmerdijk heeft, Blincq Optiek, waar je monturen van alle grote merken aantreft, modellen volgens de laatste mode. Net als in de kleding worden er voortdurend nieuwe modellen aangeboden en bij Blincq volgen ze die laatste mode. Daar staat deze zaak ook om bekend en voor alle trendy brillendragers een must om regelmatig binnen te lopen om te kijken wat er voor nieuws is.  Maar er zijn ook heel veel brillendragers die niet zoveel hebben met de allerlaatste mode en gewoon een mooi montuur zoeken. En daar vullen Martin en Walter elkaar ook in hun werk prima aan. De brillen die Walter niet meer in de collectie vindt passen, gaan nu naar de Koningsstraat en omgekeerd als een klant bij Martin zijn favoriete montuur uitkiest, verwijst hij voor de glazen naar Blincq Optiek. Wat je noemt een win-win situatie. Buurtbewoners lopen makkelijk naar binnen voor een praatje of om een bril uit te zoeken en Martin vertelt graag over de geschiedenis van het huis. Thee en koffie staan altijd klaar. De winkel is twee dagen per week open op woensdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur maar je kunt eventueel een afspraak maken voor een ander tijdstip.

Voor meer informatie kijk op www.clicbrillen.com en op de webshop www.leesbrillenkopen.com