Tot schrik van een aantal buurtbewoners is begin december een woning in de Lange Niezel gekraakt. De etage op nummer 25 bleek al zo’n 25 jaar niet bewoond te worden. Vorige eigenaar Ymere had het pand twee maanden daarvoor aan de nieuwe 1012Inc verkocht.

Een woordvoerder van deze organisatie vertelt niet blij te zijn met de situatie. “Het pand is in de afgelopen jaren zwaar verwaarloosd. De vloeren van de etages zijn verrot. We waren met de bouwvoorbereiding bezig en met de huurder van de begane grond in gesprek omdat er vanwege duivenresten gesaneerd moet worden. Inmiddels zijn we met de krakers in gesprek over het gebruik van het pand. Helaas zijn de sanering en de voortgang van het bouwplan door de kraakactie enigszins vertraagd. Deze weken zijn we samen met de gemeente bezig metingen te doen voor het funderingsherstel. We hopen in ieder geval om het funderingsherstel nog voor de zomer uit te voeren en dan ook te starten met de renovatie van de boven gelegen etages. Deze etages zullen verbouwd worden tot twee woningen.”