little thai prince

Op 9 april is het al weer 10 jaar geleden dat Gin en Roland na ruim twee maanden van verbouwen, schilderen, vooral schoonmaken en herinrichten, de deur van Little Thai Prince opnieuw open deden.

Met Gin’s ervaring als bedrijfsleider van het kleine Raan Pad Thai op de hoek van de Nieuwmarkt en de Kloveniersburgwal (inmiddels verdwenen) en zijn kennis van de thaise keuken en de management ervaring van Roland als Operations Manager bij KLM, was er een degelijke basis voor dit ondernemersavontuur.

Met beiden nauwelijks horeca-ervaring (anders dan het halflam aan een bar hangen..), waren we behoorlijk gespannen of het zou lukken de zaak opnieuw op poten te zetten. Een paar weken na de heropening bleek dat we ons voor niets zorgen hadden gemaakt: dankzij de uitstekende gerechten van onze toenmalige chefkok Billy en de vriendelijke bediening van onze thaise dames zat het restaurant al gauw avond aan avond vol.

Met slechts 24 zitplaatsen, verdeeld over 8 tafeltjes en als noodgreep de tafel met krukjes in de nis naast de keuken bleek het nog een hele logistieke uitdaging om op efficiente wijze de vele gasten een plaatsje te bezorgen en er werd nogal eens gewisseld van tafel tussen de gangen door…

In de tweede grote verbouwing ging ook de keuken volledig op de schop en met de renovatie van de toiletgroep zijn we opnieuw klaar voor minstens de komende tien jaar.

Inmiddels hebben we ons een plek veroverd tussen de vele collega’s op de Dijk en hebben lokaal, nationaal én internationaal een goede reputatie opgebouwd, gezien de vele positieve recensies op de diverse websites.

Natuurlijk kijken we met gepaste trots terug op de afgelopen 10 jaar en weten drommels goed dat we dit niet hadden kunnen bereiken zonder de support en toewijding van chefkok Joy, Khan, Rung, Kaek, Thom, Sao, Su en alle andere medewerkers die ergens in de voorbije jaren hun steentje hebben bijgedragen !

Als we tot aan onze AOW kunnen doorgaan, halen we ook nog ons 25-jarig jubileum en dat is beslist onze insteek.

Dank ook aan alle collega’s, bewoners en vrienden op de Dijk die ons promoten, supporten en een warm hart toedragen !